Curver voorraadbus 2,3 liter van de Action review

Curver voorraadbus

Omdat ik altijd op zoek ben naar manieren om eten lang vers te houden, kocht ik een Curver voorraadbus van 2,3 liter bij de Action.

'Handige vierkante bus van kunststof voor het luchtdicht bewaren van droge etenswaren.'

Ik kocht deze Curver voorraadbus puur vanwege bovenstaande  belofte dat hij voedsel vers zou houden, want mooi vond ik hem niet. Maar Curver is in mijn ogen een betrouwbaar merk, en in het deksel van de vershouddoos zat zo'n rubberen rand. En die sluiten een doos immers goed af. 

Toch?

Lees hieronder mijn ervaringen met de Curver voorraadbus van de Action.

Curver voorraadbus van de Action

Eenmaal thuis deed ik vol vertrouwen mijn bokkenpootjes in de Curver vershoudbus. Wat zouden ze nu lekker lang knapperig blijven!
Maar wie schetst mijn teleurstelling toen ze binnen een paar dagen helemaal zacht waren!
Ik kon het gewoon niet geloven dat het aan de Curver vershoudbus lag, en besloot dat de koekjes zeker al oud waren. Ik besloot het met iets anders te proberen, namelijk pepernoten!

Curver voorraadbus en pepernoten 

Om een goed experiment te doen, liet ik een aantal pepernoten in de verpakking zitten, en vouwde die goed dicht met een wasknijper om de boel goed dicht te houden. Drie andere pepernoten deed ik in de Curver voorraadbus
Ik ging ervan uit dat de 3 pepernoten in de Curver voorraadbus veel langer knapperig zouden blijven dan de pepernoten in de geopende verpakking.
Maar nee dus.
De pepernoten die ik in de Curver voorraadbuss had gedaan waren hartstikke zacht geworden, terwijl dezelfde pepernoten in de geopende verpakking nog vrij knapperig waren.
Wat een teleurstelling zeg!

Mijn conclusie over de Curver voorraadbus

Mijn ervaring met de Curvers voorraadbus is erg teleurstellend. Koekjes blijven er in ieder geval totaal niet vers en knapperig. Sterker nog, ik geloof niet dat ik koekjes ooit zo snel zacht heb zien worden.

Ik raad hem af!

Op basis van deze ervaring zou ik de Curver vershoudbus dus zeker niet aanraden. Ik geef hem een 1 op een schaal op 10. Niet alleen oogt hij niet echt mooi, maar veel erger is dat hij niet doet wat hij belooft: voedsel goed bewaren en vers houden.
Ik heb nog even gekeken op bol.com, want ik was benieuwd of daar reviews waren van deze bewaardoos. Maar ze verkopen alleen een kleinere versie, en die heeft geen reviews.

Praktische informatie

De Curver voorraadbus is nog niet eens zo goedkoop ook... Ik betaalde er 4,49 voor bij de Action.
Curver voorraadbus
Hij biedt ruimte aan 2,3 liter.
Ik heb contact opgenomen met Curver over hoe het toch kan dat deze voorraadbus zo faalt. Als ik terug hoor, laat ik het jullie weten!
Wat zijn jouw ervaringen met Curver?

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik heb al sinds ik op kamers woon van die glazen weckpotten...staat heel gezellig en als de ringen eens zwak worden(of vies, gebeurt bij de weckpot waar ik de koffie in bewaar) zijn er los nieuwe te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *