Klei van de Action van Creall Do & Dry van 1,39: review!

klei van de action
Mijn jongste dochter kan hele mooie dingen maken! Zo boetseerde ze met klei van de Action een prachtig kabouterhuisje.

Ik interviewde haar over de kwaliteit van deze klei!
Handige informatie om te weten als je overweegt om klei van de Action te kopen!

Klei van de Action: interview

Wat voor type klei gebruik je: naam, gram etc.

De klei die ik heb gebruikt heb ik goedkoop gevonden bij de action. Het was normale witte boetseerklei van 500 gram van het merk Creall. Daarnaast kocht ik een zogenaamde steenklei die droog eruit zou zien als een steen. De steenklei had geen duidelijk merk op de verpakking staan.

Waarom kocht je 2 verschillende soorten klei van de Action?

Ik had de witte klei nog thuis liggen. Nadat ik die had opgemaakt had ik nieuwe nodig. Maar op dat moment hadden ze alleen de steenklei bij de action. Omdat ik toch van plan was de klei te verven heb ik toen die mee gepakt. Achteraf blijkt dat de witte boetseerklei bij de kinderafdeling lag ipv de knutselafdeling.

Wat kosten deze twee soorten klei van de Action?

Beide klei’s kosten rond de 1,40.

Waarom kocht je juist die klei?

Ik heb hem voor het eerst gekocht omdat het goedkoop was. Ik wilde mijn eerste keer kleien ik niet meteen veel geld uitgeven.

Wat is de kleur van de klei?

De normale boetseerklei was wit en de steenklei was grijs.

Hoe bevalt de klei van de Action?

De witte klei van de Action bevalt mij beter dan de steen klei. Ten eerste droogt de steenklei niet op met een ‘stone look’ zoals advertised. Ten tweede is het een drogere klei dan de witte en moeilijker te plakken aan nieuwe stukken klei.

Het is een klein verschil, maar gezien ze dezelfde prijs zijn gaat mijn voorkeur naar de normale klei van de Action toe.

Wat zijn de goede dingen aan deze klei?

De prijs-kwaliteit is super! Voor zo’n lage prijs heb ik niets aan te merken op de kwaliteit van de klei van de Action, en dan met name van de witte boetseerklei. Het is makkelijk in gebruik en zeker voor beginnende kleiers is het top om te kijken of de hobby iets voor je is!

Wat kan beter aan de klei van de Action?

Het enige dat beter kan is de steenklei. Die doet niet wat het beloofd. Maar zelfs dat is een minimaal iets voor de één euro die je ervoor betaalt.

Zou je deze klei aanraden?

Ja, ik zou deze klei van de Action aanraden voor beginners. Ik heb geen idee hoe professionele klei voelt natuurlijk, dus ik kan het daar niet mee vergelijken. Maar als je net begint is deze klei super want het doet wat het moet doen! En dan met name de witte klei.

Waarvoor is deze klei van de Action geschikt?

Ik heb er zelf een draak meegemaakt van de film How To Train Your Dragon en twee kabouterhuisjes rondom een glazen potten.

De klei van de Action kan dus voor beeldjes en decoratie gebruikt worden in mijn ervaring.

Wel denk ik niet dat het weerbestendig is, dus de decoratie is voor binnen!

In conclusie is het superleuk als je iets wilt maken met je handen maar niet te duur wilt investeren!

Klei van de Action samenvattend

Op basis van de ervaringen van mijn jongste dochter is de klei van de Action een prima aankoop! Voor een vriendelijke prijs heb je een prima klei.
De witte boetseerklei, die je op de kinderafdeling van de Action vindt, is het beste.

Praktische informatie

De Creall Do & Dry boetseerklei is voor 1,39 te koop bij de Action.

Leestip


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *