Hans Anders nieuwe bril kopen: review

bril van hans anders

Het was eigenlijk toevallig dat ik een bril kocht bij Hans Anders. Ik was eerst langs Specsavers gegaan, en had daar zelfs al een oogmeting laten doen. Maar vervolgens kon ik daar niet slagen voor een leuk montuur.

Zo kwam ik terecht bij hun buren: Hans Anders.

Daar hadden ze wel monturen die ik leuk vond.

Zo kon het gebeuren dat ik daar mijn nieuwe bril kocht voor 253,10.

Maar helaas blijkt na veel gedoe, de sterkte van de glazen niet te kloppen, en de bril dus een miskoop.

Hieronder een verslag van mijn ervaringen met een bril kopen bij Hans Anders.

Bril kopen bij Hans Anders

Zoals ik al zei, liep ik toevallig bij Hans Anders binnen. Maar ik zag daar diverse monturen die ik echt leuk vond, en daarom besloot ik daar een bril te kopen. Fijne bijkomstigheid vond ik dat de prijzen bij Hans Anders doorgaans vriendelijk zijn.

Als voorbereiding op mijn nieuwe bril kreeg ik een oogmeting, en werd de druk op mijn ogen gemeten.

Hieronder de bril die ik kocht:

Bril kopen bij Hans Anders

Proces van bril kopen helder en overzichtelijk

Het proces van een bril kopen bij Hans Anders is heel helder. Je krijgt mailtjes hoe ver ze met je bril zijn. Je wordt dus goed op de hoogte gehouden.

Hieronder een voorbeeld van zo'n bericht:

Bril kopen bij Hans Anders
Uiteindelijk kreeg ik een mailtje dat mijn bril klaar was, en ik hem kon ophalen. Dat heb ik gedaan, en blij ging ik naar huis.

Bril kopen bij Hans Anders: problemen

Ik merkte het voor het eerst 's avonds toen ik in mijn stoel bij de kachel een boek las, en naar de boekenkast keek. Ik kon ineens de titels van de boeken niet meer lezen. Vervolgens viel het me op dat ik de ondertitels op tv niet goed kon zien. En tijdens het hardlopen kon ik de tekst op verkeersborden en straatnaambordjes niet goed lezen.
In eerste instantie hield ik mezelf voor dat ik het me verbeeldde, want ik had geen zin in gezeur.
Maar na ongeveer twee weken besloot ik toch maar even terug te gaan naar Hans Anders. Ik vertelde dat ik heel blij was met mijn bril, maar dat ik het gevoel had dat ik er niet goed mee zag.


De bril staat niet helemaal goed op je gezicht

Ze keken me eens goed aan, en zeiden dat de bril niet helemaal goed op mijn gezicht stond en dat ik daardoor niet optimaal kon zien. De bril werd aangepast, en ze zeiden geruststellend dat het vanaf nu beter zou gaan.
Dat wilde ik maar al te graag geloven.
Maar helaas.

Ik zie nog steeds wazig in de verte

's Avonds kon ik opnieuw de ondertiteling niet lezen, en de boeken in de boekenkast waren ook nog steeds wazig. In eerste instantie probeerde ik mijn oorspronkelijke strategie: gewoon negeren, en doen alsof er niets aan de hand is.
Maar wazig zien, laat zich slecht negeren.

Tweede keer terug naar Hans Anders

En dus ging ik opnieuw naar Hans Anders terug met het verhaal dat ik niet goed zag door mijn nieuwe bril. Ook nu keken ze me kritisch aan en zeiden dat de bril niet goed stond. Hij werd opnieuw versteld, en daar ging ik weer in de hoop dat het nu was opgelost.
Maar helaas...

Derde keer terug naar Hans Anders

Omdat ik nu al twee keer voor mijn gevoel voor niets was teruggegaan naar Hans Anders maakte ik dit keer een afspraak voor een nieuwe oogmeting. Dat leek me de beste oplossing.
Eenmaal bij Hans Anders vonden ze de oogmeting echter niet nodig. Alles klopte volgens de mevrouw die me hielp. Het enige wat ze nog konden doen was de bril opsturen om te kijken of het glas niet goed was.
Maar omdat ik volgens haar gewoon goed moest kunnen zien, besloot ik dat uit te stellen.
Opnieuw droop ik af, om eenmaal thuis opnieuw te moeten constateren dat ik toch echt niet goed zag in de verte.

Second opinion bij lokale opticien

Omdat mijn contactlenzen op waren, besloot ik twee vliegen in één klap te slaan. Ik maakte een afspraak bij een lokale, onafhankelijke opticien in het dorpje Varsseveld waar ik vijf jaar geleden mijn lenzen liet aanmeten. 
Eerst had ik overwogen om mijn lenzen ook bij Hans Anders te kopen, maar mijn vertrouwen was dermate beschadigd, dat ik dat nu niet meer durfde.
Ik besloot het aanmeten van lenzen te combineren een second opinion voor mijn bril.
Wat blijkt?

De sterkte van de brillenglazen klopt inderdaad niet!

Ik ben dus niet gek, en ik verbeeldde het me niet dat ik niet goed zag.
De glazen bij de lokale opticien kosten mij maar liefst 550,- maar dan zie ik tenminste wel weer goed in de verte.

Mijn conclusie over een bril kopen bij Hans Anders

Een bril kopen bij Hans Anders is budgetvriendelijk, en in het filiaal bij mij in de buurt helpen ze vriendelijk. Ook als je terugkomt met klachten.
Maar het probleem is, in ieder geval in mijn geval, dat de oogmeting niet altijd accuraat is. Met alle gevolgen vandien.
Ik denk dat als de sterkte van je bril niet al te hoog is, en er verder geen ingewikkelde dingen zijn met je bril Hans Anders best goed kan zijn. Maar als je een flinke sterkte hebt, ik heb -7,75 en cilinders en dergelijke, dan is er het risico dat je de verkeerde glazen krijgt.
En dit probleem wordt niet altijd als dusdanig herkend door de medewerkers van Hans Anders.
Dus, samenvattend: 
 • Bij Hans Anders zijn ze vriendelijk.
 • Je kunt er je eigen account aanmaken. Zo kun je makkelijk zien wat je er hebt gekocht.
 • Je kunt online een afspraak maken. 
 • Ze hebben er leuke en budgetvriendelijke brillen 
 • Bij moeilijkere glazen is er het risico op fouten. En die worden niet optimaal opgepakt door het personeel. Ik ben 3 keer zonder een goede oplossing weer weggegaan daar.
Op basis van mijn ervaring zou ik Hans Anders helaas niet aanraden als je een wat ingewikkelder bril nodig hebt.Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Tja, wij hebben een dergelijke ervaring met de lokale dure opticien die de glazen van mijn opa er verkeerd ingezet heeft en dat pas wilde erkennen toen het Hans Anders filiaal dat binnen 3 minuten constateerde.
  Maar je had toch al een oogmeting van de Specsavers, die kunnen ze ook gebruiken bij de HA.
  Ik zou nu juist terug gaan naar de HA voor een schadevergoeding want je bril is nu 2* zo duur.

 2. Ik heb mijn ogen (geen 7 afwijking wel cilinder) bij hans anders en pearle laten meten. Precies dezelfde cijfers. Ten eerste hadden ze je brilleglazen in de winkel moeten nameten.. Dat kunnen ze. En daarna had je ook gewoon meteen opnieuw gemeten moeten worden. Misschien dubbel door 2 personen. Dat had hun service moeten zijn. Ik ben wel 2 keer gemeten omdat ik er op voorhand naar vroeg.. Kon prima.
  Een meting komt ook van 2 kanten.. Een goede rustig heen en weer gesprek. Daarbij moet je er ook niet gaan zitten proberen om iets te zien.. om "beter' te scoren. Maar het is ergens anders wel gelukt.. dus het kan wel. Het lijkt gewoon een slechte actie van hans anders. Maar dit zegt niet alles over hans anders. Hier is het prima..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *