Kneipp douche foam: product review

kneipp douche foam

Als ik aan Kneipp denk, dan denk ik aan kwaliteit.

En 'duur'.

Dus toen ik een aanbieding zag voor Kneipp douche foam, van twee halen, één betalen mikte ik onmiddellijk twee flessen in mijn mandje.

Ik was namelijk sowieso erg benieuwd naar douche foam.

Tot dusver gebruikte ik altijd douchelotion, of doucheschuim. Maar ik las diverse enthousiaste posts over douche foam. Dus dat wilde ik ook wel eens proberen.

Kneipp douche foam

Ik koos de Kneipp douche foam voor 'gevoelige huid' met amandelbloesem. Want ik heb best een gevoelige huid. En zeker in de winter merk ik dat ik soms jeuk krijg van het dagelijks douchen.

Soms smeer ik mezelf dan maar in met bodylotion om te compenseren voor het douchen. 'Maar als ik met die douche foam hetzelfde kan bereiken, des te beter,' dacht ik.

De Kneipp douche foam is verpakt in een fles die lijkt op een fles deodorant. Ongeveer hetzelfde formaat en uiterlijk.

kneipp douche foam
Kneipp douche schuim: het zwelt enorm op

 

kneipp doucheschuim
3 minuten later is het nog meer uitgezet

Wat zit er in?

De ingrediëntenlijst is lang, en ingewikkeld voor iedereen die geen studie scheikunde heeft gevolgd:

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Isopentane, Isobutane, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Pogostemon Cablin Oil, Bulnesia Sarmientoi Extract (Guaiacwood Oil), Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum (Fragrance), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Sorbitol, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propane, Butane, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Met andere woorden, er zit een heleboel in. Maar ik snap er weinig van.

Mijn ervaring met de Kneipp douche foam

Vol verwachting pakte ik de bus Kneipp douche foam. Net als bij deodorant moet je op de bovenkant drukken om er wat uit te laten komen.

Maar hoewel ik voorzichtig drukte spoot er onmiddellijk een enorme klodder Kneipp douche foam uit de fles. Het zat op de muren, het lag op de vloer, en oh ja, er zat ook wat op mijn hand waar ik het wilde hebben.

Ik heb mezelf er goed mee ingesmeerd, terwijl ik mismoedig keek naar alle schuim op de muren. 'Zonde van die dure foam!' dacht ik zuur.

De Kneipp douche foam voor de gevoelige huid ruikt wel oké, maar ook weer niet geweldig. En qua verzorgende werking ben ik niet onder de indruk. Ik moet nog steeds bodylotion gebruiken.

Mijn conclusie over Kneipp douche foam

Ik had hoge verwachtingen van de Kneipp douche foam. Kneipp associeer ik met kwaliteit en een 'goed merk'. Maar de foam spuit er als een gek uit bij mij, waardoor het supersnel op gaat en bovendien de vloeren en de muren van de badkamer vies worden.

En het belangrijkste: het verzorgende effect van deze foam vind ik onvoldoende.

Ik zou dit product daarom niet nog een keer kopen. Ondanks de mooie verpakking.

N.B. Het schuim zwelt enorm op, dus je hebt echt maar heel weinig nodig.

Leestip

Douchemuts Action review


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

16 reacties

  1. Jammer dat de foam op je tegels terecht kwam, ik zie het al helemaal voor me 🙂
    Ik ben helemaal gestopt met alle doucheproducten en gebruik alleen nog maar goede echte zeep.
    Groet Thea

  2. Ikzelf gebruik de foam van de Hema. De paarse variant. Die vind ik echt heerlijk. Mag ik vragen waarom je elke dag gaat douchen als je huid er niet goed tegen kan? Minder douchen dan kan je huid weer genezen.

  3. Het is echt beter om niet teveel douche gel, foams of zeep te gebruiken. Ruikt wel lekker, maat veel te scherp voor de meeste types huid. Sinds een tijd gebruik ik een gel voor overgevoelige huid van de Lidl. Spotgoedkoop en je kunt er ook je haar mee wassen. In blauwwitte fles. Fantastisch spul !

  4. Ik heb precies dezelfde, gehad voor mijn verjaardag, dus geen idee wat hij gekost heeft. Ik vond het wel een hele lekkere, lekker geurtje, stevige mousse. Wel moet je inderdaad niet uitschieten met spuiten, maar ik had het gelukkig nog niet op de muur. En er blijft idd niet echt een laagje op je huid ofzo, qua verzorging. Dat vind ik ook wel jammer, maar dat heb ik met die van bijvoorbeeld Rituals ook niet. Dat heb ik eigenlijk alleen met de soort olie-achtige producten.

  5. Ik heb net gedouched met de douche gel van Kneipp, lavendel. En ik verga van de jeuk. Terwijl ik qua geur heel ontspannen uit de, douche kwam. Maar hydrateren doet het niet. Ik probeer het over een week of zo nog een keer maar als ik weer jeuk krijg geef ik 'm weg. Dove vind ik qua, geur minder maar voelt veel beter op mijn heud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *