|

Dasty zwarte toiletreiniger - Dasty WC gel ontkalker review

Dasty WC gel ontkalker

Ik hoorde enthousiaste verhalen over de Dasty zwarte toiletreiniger. Hij zou geweldig zijn om een toilet te ontkalken.

En omdat de gele Dasty van de Wibra ook zo'n goede naam heeft, wilde ik de Dasty WC gel ontkalker graag proberen.

Want ik houd van dingen die het leven makkelijker maken.

Dasty zwarte reiniger

Net zoals de meeste toiletreiniger flessen heeft de Dasty zwarte reiniger ook een hals waarmee je goed onder de rand van de toiletpot kunt komen. Maar hij is minder lang dan bijvoorbeeld de hals van een WC-eend reiniger.

Dasty WC gel ontkalker is speciaal voor het ontkalken van de wc

De zwarte Dasty reiniger is speciaal gemaakt voor het ontkalken van de wc. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de Dasty WC gel ruim onder de rand  en op de wanden van de wc aanbrengen. Laat het daarna een uur (!) inwerken. Dit laatste is belangrijk, want het betekent dat je een goed moment moet kiezen. Bijvoorbeeld 's avonds als iedereen naar bed gaat en de wc niet gebruikt wordt.

Dasty zwarte reiniger: agressief middel

Op de website van Wibra wordt flink gewaarschuwd dat je voorzichtig met dit schoonmaakmiddel voor de wc moet omgaan. Het bevalt namelijk HYDROCHLORIC ACID.

'Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. Kan bijtend zijn voor metalen. Veroorzaakt ernstige brandwonden en oogletsel. Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Achter slot bewaren.'

Ik schrik daar wel een beetje van. Het gebruik van deze wc ontkalker is niet bepaald duurzaam, vermoed ik.

Mijn ervaringen met de Dasty WC gel ontkalker

Zoals gewoonlijk had ik de gebruiksaanwijzing niet goed gelezen, en ik gebruikte de Dasty WC gel ontkalker gewoon bij mijn dagelijkse schoonmaakbeurt van het toilet. Daarbij vielen me de volgende dingen op:

  1. Ik moet best behoorlijk in de fles knijpen om de wc gel eruit te krijgen. Dat is een heel verschil met de wc reiniger die ik meestal heb van Harpic of de AH wc-reiniger van het huismerk. Daar spuit er juist soms veel te veel uit, waardoor de wc reiniger sneller op  gaat dan ik zou willen. Maar wie bijvoorbeeld pijnlijke handen heeft, is deze fles best lastig, want hij vraagt veel knijpkracht.
  2. De geur van de Dasty zwarte reiniger vind ik opvallend: die ruikt namelijk naar amandelen! Heel apart. En niet persé een geur die ik heel leuk vind voor een toiletreiniger. Maar goed, dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Mijn conclusie over de Dasty WC gel ontkalker

Ik kan eigenlijk niet zeggen dat ik helemaal van de sokken ben geblazen door de krachten van de Dasty zwarte reiniger. Hij is wel oké. Maar vanwege de geur en het feit dat ik vrij hard moet knijpen om er wat uit te krijgen, ga ik hem niet nog een keer kopen. Ook niet vanwege de kwalijke gevolgen voor het milieu.

Dasty WC gel ontkalker kopen

Je kunt de Dasty WC gel ontkalker kopen bij de Wibra voor 2,29. En dat is ook meteen de enige plek! Het merk Dasty is namelijk alleen bij Wibra te koop, en niet in supermarkten of zo.

Ter vergelijking: een fles WC eend ontkalker kost 2,39 bij AH en Jumbo. Een fles The Pink Stuff toiletreiniger kost gemiddeld 2,49.

Het is dus wel een voordelige optie.

Leestips


Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *