Sparta e motion c2 review: tweedehands ebike!

 

Sparta e motion c2 review

Sparta E Motion C2 review!

Als het om elektrische fietsen gaat vond ik altijd dat ik best 'gewoon' kon fietsen. Ik ben immers gezond en recht van lijf en leden.
Maar stiekem droomde ik van een elektrische fiets. Want ik heb best een hekel aan fietsen! En als ik het dan al doe, dan heb ik echt altijd de wind voor.
Uiteindelijk zwichtte ik en kocht een tweedehands Sparta E motion C2.
En ik vind het heerlijk!
Lees hieronder mijn Sparta E Motion C2 review!
Sparta e motion c2 review

Sparta E Motion C2 review

Ik kocht de Sparta E Motion C2 tweedehands via een fietsenmaker. Via marktplaats durfde ik niet, want ik heb totaal geen verstand van elektrische fietsen.
Je kunt mij dus echt van alles wijsmaken, en daardoor vond ik het eng om een tweedehands elektrische fiets via een particulier te kopen. Door hem te kopen bij een lokale fietsenmaker heb ik een jaar garantie, en hoef ik niet bang te zijn dat ik word opgelicht. Want zoals de fietsenmaker zei:

'Ik heb er ook niets aan als jij gaat zeggen: 'Bij Pietje Bel Fietsen verkopen ze slechte eBikes'.

Ik vond het een grote stap om een elektrische fiets te kopen vanwege het prijskaartje en omdat ik er geen ervaring en kennis van heb.
Sparta e motion c2 review

Anderen over deze elektrische fiets

Op de site van Sparta las ik dat deze fiets uit de collectie van 2015 komt. Ze omschrijven hem als volgt:

 

'De E-motion C2 is één van de beste en meest complete elektrische fietsen in zijn klasse. Hij is ideaal voor voor dagelijks korte ritten, bijvoorbeeld in de stad. De C2 is een populaire E-bike voorzien van een handige gashendel en vrijloopmotor waarmee je zonder ondersteuning toch licht fietst. Daarnaast biedt de uitneembare accu de mogelijkheid om deze bijna altijd en overal op te laden.'

Op de site elektrischefietstest.nl krijgt hij een score van 74%. Op kieskeurig.nl krijgt de fiets op basis van 13 reviews een 8,1.
Vooraanzicht

Sparta E Motion C2 versus Union Swifty

Omdat mijn buurvrouw blij is met haar tweedehands elektrische fiets Union Swifty, ging mijn aandacht daar eerst naar uit. Maar ik mocht op zowel de Sparta E Motion C2 als de Union Swifty een proefrit maken.
En de Union Swifty viel me een beetje tegen. Hij was niet zo fijn als ik van een elektrische fiets had verwacht. Het voelde een paar keer alsof iemand me probeerde terug te trekken tijdens het fietsen. Toen ik dat tegen de fietsenmaker zei, adviseerde hij me de Sparta E Motion C2. En inderdaad! Die beantwoordde wel aan mijn verwachtingen van een ebike.
Accu

Sparta E Motion C2: twee keer mee gefietst

Inmiddels heb ik twee keer gefietst met de Sparta E Motion C2. De eerste keer een afstand van ongeveer 16 kilometer, de tweede keer een afstand van ± 20 kilometer.
De tweede keer stond er een enorm harde wind, en voelde ik de heerlijkheid van een elektrische fiets optimaal! Zonder elektrische fiets had ik me echt krom over het stuur moeten buigen en met veel moeite moeten trappen Nu deerde de wind mij niet.
De Sparta E Motion C2 deed precies wat ik van een elektrische fiets verwacht: hij maakt fietsen onafhankelijker van de weersomstandigheden, waardoor fietsen veel prettiger voelt.

Het display voor de ondersteuning

Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en ben blij dat de Sparta E Motion C2 zichzelf wijst. Er zat overigens ook geen gebruiksaanwijzing bij, dus dat is maar goed ook. Links zitten de knopjes waarmee ik de mate van ondersteuning kan instellen, en rechts zitten de versnellingen. Er zijn in totaal 5 niveas van ondersteuning. Toen ik de wind zo enorm hard voor had, heb ik niveau 5 gebruikt.
Sparta e motion c2 review

Sparta E Motion C2 review: mijn conclusie

Ik ben heel blij met mijn Sparta E Motion C2. Er zullen vast betere elektrische fietsen zijn, maar dan moet je al gauw rekenen op minimaal 1500 euro en dat wilde ik niet. Ik wilde eerst eens kijken of een elektrische fiets überhaupt iets voor me is,  en ik wilde er niet teveel geld aan kwijt. Ik betaalde 650 voor de Sparta E Motion C2 bij de fietsenmaker.

Praktische informatie over de Sparta E Motion C2

De Sparta E Motion C2 heeft een voormotor. De accu zit onder de bagagedrager, en je kunt er ook nog fietstassen opdoen. De accu opladen bleek ook een makkie gelukkig! Je plugt hem gewoon in, en klaar! Ik betaalde er 650 euro voor.
Ik ben oprecht blij dat ik de knoop heb doorgehakt en deze elektrische fiets heb gekocht. De realiteit is namelijk dat ik deze twee fietstochten anders niet gemaakt zou hebben.
N.B. Ik fiets niet voor mijn gezondheid. Ik ga elke dag hardlopen, en kom op die manier aan mijn beweging. De elektrische fiets gebruik ik als vervanger van de auto.
Lees ook mijn review van de Aldi transportfiets! en mijn ervaring met Kratvast.

Ontdek meer van Review Eerst

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *